Easy Riderin elämä tuntuu olevan nimensä mukaan helppoa. Lepposaa. Kaverit on kirjaimellisesti oman tiensä kulkijoita. Vähän niin kuin mäkin. Moottoripyörän kyydissä meno tuntuu tosi vapauttavalle. Julkisissa kulkuvälineissä tuntuu, että olet istuimesi vankina. Kapellimestarina toimii bussikuski, joka määrää tahdin. Ilmastoinnin toimiessa saatat tuntea ilman virtaavan ihollasi. Easy Riderina asiat on juuri päinvastoin. Vaikka jäpillä oli selvä reittisuunnitelma meille, ei meno tuntunut lainkaan nakutetulta. Saatoimme pysähtyä keskelle ei mitään jonkun asunnon yhteydessä olevaan kahvilaan teelle tai muuten vaan ihastelemaan elämää ympärillämme. Kylien kohdalla hidastimme tahtia, jottei yksikään käden heilutus jäänyt huomaamatta. Ikään katsomatta oli reaktio aina yhtä iloinen ja vilpitön. 

Ollaan totuttu reissun päällä monenlaiseen yösijaan niin homestay majoituksesta, bungalowiin ja hotelleista jopa telttamajoitukseen. Toisen päivän päätteeksi saavuimme hyvin pieneen riisipeltojen ympäröimään kylään. Heti kävi selväksi, että hotellin lämpimästä suihkusta on turha edes uneksia. Missään vaiheessahan myyntiä meillä ei tullut puheenaiheeksi majoitukset. Heikko hermoisemmalta olisi saattanut lusikka tippua takaisin keittoon ja soppa jäänyt syömättä kun olisi nähnyt majamme. Vähän aikaan haukoimme ilmaa ja hyväksyimme tosi asiat. Reissussahan tässä ollaan ja tutustumassa paikalliseen elämään. Mökkimme tai  paremmin majamme alakerrasta löytyi enemmän eläimiä kuin Ranuan eläintarhasta. Wc oli joko sadan metrin päässä tai sitten ihan nurkan takana. Suihkutiloille saatiin onneksi jäpiltä kyyti edes takaisin. Hyttysverkon reiät tuntuivat olevan normaalia isommat mutta onneksi lankkulattiaa ei tarvinut selkärangassa tuntea. Paikan kruunasi yöllinen tähtitaivas, jota pääsin ihailemaan nurkan takana -reissun aikana. 
Täytyy myöntää, että kolmas päivä ratsailla alkoi jo tuntumaan pakaroissa. Eikä ihan vähääkään. Kaiken tämän näkemisen ja kokemisen jälkeen Easy Ridersien matka huipentui kevätrullaravintolaan. Mun ehdoton suosikkiravintola tähän asti. Tuoreita kevätrullia itse pyöriteltynä. Paljon yrttejä. Ituja ja kurkkua. Hitusen lihaa ja rutkasti pähkinäkastiketta. Mun tuliainen itselleni tältä reissulta on tuoreet yrtit. Ehdoton ykkönen mulle. Kivasti kesäkin taitaa tehdä tuloaan Suomessa, joten terveiset kotiväelle, sormet multaan niin päästään nauttimaan oman parvekkeen sadosta. 
// Lana Del Ray – West Coast
Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *