Elämän haurauden ja kauneuden voi tuntea sormenpäissä. Elämässä on kaksi kaunista hetkeä: syntymä ja kuolema. Toki paljon muitakin kauniita hetkiä mahtuu matkan varrelle. Kuolema ei ehkä siinä hetkessä eikä kaikissa tapauksissa aina näytä tai tunnu sille kauneimmalle hetkelle. Tässä hetkessä se oli kaunis. Niin kaunis kuin sen voin kuvitella. Pitkä taival kuljettuna. Elämänilo maistettuna, seikkailut koettuna ja sydän täynnä onnea. Onnellinen ja merkityksellinen elämä elettynä. Juuri se mitä jokainen meistä haluaa – kesti se sitten hetken tai toisen. Mistä sitten onnellinen ja merkityksellinen elämä koostuu? Toki kolleegallani on tähän kysymykseen muutama kirja kirjoitettuna mutta uskon enempi siihen, mitä itse olen päässyt kuulemaan ihmiseltä, joka on kokenut sen. Ihminen, jonka kasvoilta näin sen. 
1. Elä ja nauti tavallisesta elämästä. Niistä hetkistä, mitä sinulla on tässä ja mitä sinulle tulee vastaan. Ne on ne hetket, joista elämä muodostuu. Muita hetkiä meillä ei taida ollakaan. Tavallisuuden määrität sinä, en minä tai yhteiskunta. Vastoinkäymiset kuuluvat näihin hetkiin. Opi myös nauttimaan niistä, ne ovat osa elämää. 
2. Kasvata jälkikasvu. Löydä oma juttusi, josta haluat jättää jäljen tähän maailmaan. Itsellesi merkitykselliset asiat ovat yleensä intohimomme. Toteuta itseäsi. Tee itsellesi merkityksellisiä asioita niin, että teet itsestäsi merkityksellisen muille. 
3. Älä käytä alkoholia (väärin). Meille suodaan jatkuvasti mahdoton määrä mahdollisuuksia. Tartu niihin, älä tuhlaa niitä. Epäonnistumisia tulee tehdä mutta älä törppöile ja tee samaa virhettä kahdesti. Kaikki mahdollisuuksien langat ovat meidän omissa käsissä. 
Näitä kolmea ohjenuoraa noudattamalla uskon pääseväni siihen, mihin rakas mummoni pääsi. Toki kolmanteen kohtaan lisäsin yhden pienen sanan (väärin), mutta hän sen varmasti ymmärtää. Luopuminen toki raapaisee mutta uskon ettei mikään ole ikuista. Jäähyväisiä on turha jättää. Elämä jatkuu. Seuraavaksi täytän viimeisen lupaukseni: poimin mökkimetsästä omin käsin mustikat ja teen mummolle vielä yhden mustikkapiirakan – niin kuin hän aina teki minulle. 

Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *