Rajuja juttuja tapahtuu Filippiineillä. Mulla ei ole koskaan tullut mieleenkään päästä uimaan valaiden seassa. Ei koskaan. Jotkut asiat vain ovat niin korkealentoisia tullakseen todeksi tai edes ajatelleeksi. Sunnuntaiaamun sarastaessa 5:30 hyppäsimme rinkkojemme kanssa veneeseen, tajuamatta vielä mitä seuraavat tunnit tuovat tullessaan. Parin tunnin venematkan jälkeen saavuimme Osloobiin, jossa valaat odottivat jo meitä. 10-12 metriset täplikkäät merien sankarit salpasivat meikäläisen hengityksen täysin. Vaikuttavaa kuinka isoja ja rauhallisia ne ovat. Mielettömän tuntuista kun kohtisuoraan suu ammollaan oleva fisu vain ohittaa sinut parin metrin päästä. Huh huh, sain hengityksen tasaantumaan vasta pitkälle venyneen aamupalan jälkeen. Kuinka monesti oikeasti tulee ajatelleeksi, että lähdenpä tänään uimaan valaiden kanssa. Aivan, aika harvoin tai ei koskaan. Tämä oli muistutus minulle, ettei pidä olla haaveleimatta mahdottoman kuuloisista asioista. Haaveilu on täysin ilmaista ja suositeltavaa. Niiden toteuttaminen kylläkin maksaa palan rohkeutta ja uteliaisuutta. Taas on yksi kivi käännettynä.

Filippiinit on löytänyt paikan mun sydämeen. Hymyt ihmisten kasvoilla saa elämän tuntumaan kevyelle täällä. Aurinko ja kristallin kirkas merivesi odottaa aamuisin ottajaansa. Kaupittelijoille ei tarkoittaa ei. Rannat ovat puhtaita ja olut melkein ilmaista. Pieni huoli ihmisten kasvoilla kylläkin paistaa. Taannoiset maanjäristykset ja syklonit ovat karkoittaneet turisteja. Rahalle on tarvetta. Jokseenkin itse olen saanut medialta väärän kuvan alueen todellisesta tilasta. Alueet, joissa olemme vierailleet ovat erittäin hyvässä kunnossa. Teitä rakennetaan kovaa vauhtia uudelleen ja romahtaneita kirkkoja korjataan tai puretaan kokonaan pois. Arki on saatu rullaamaan. Toivoisin ihmisten löytävän Filippiinit Pattayan ja Balin turistirysien seasta. Rauhallisuus ja yksinkertaisuus on ainakin mun mieleen.
Boholin Alona beach vaihtuu tänään Pawalanin El Nidoon. Pawalanin alueen merivesi on rankattu yhdeksi maailman kirkkaimmaksi merivedeksi. Ihmettelen miten tästä voi vielä vesi kirkastua. No otetaan selvää.  
// Jenni Vartiainen – Vedenalainen
Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *