Balilaiset ovat suurimmaksi osaksi hinduja. He rukoilevat ja palvovat useita jumalia. Toimittavat heille useita kertoja päivässä pieniä lahjoja kaduille, mereen, auton katolle… Kirkon menoissa rukoillaan ja palvotaan milloin mitäkin jumalaa. Tätä kautta balilaiset ovat erittäin vieraanvaraisia, iloisia ja kohteliaita sekä kunnioittavaisia. Mutta mitä tulee turisteihin ja rahaan on aivan eri tarina. Sitä tarinaa ei ole kirkon kupolin alla kerrottu. Luulimme saavamme edullisen lauttakyydin Gilille kun varaisimme sen taksikuskimme kautta. Olihan se edullinen kun esitteessä luki tuplaten suurempi summa. Todellisuus iski vasten kasvoja kun saavuimme satamakaupungin hotelliin, jossa hotellin väki nauroi meille kun kerroimme varaamamme lauttamatkan hinnan. ”Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa”, kaiku korvissa. Onneksi ystävällinen hotellin henkilökunta hoiti meille uudet piljetit oikealla hinnalla. Naureskeltiinkin jälkikäteen, että taisi jäädä taksikuskin dvd -soittimeen oikeuttavat bonuspisteet saamatta. Hah!

Otettiin seuraavana aamuna lautta kohti Gilin saaria. Ensimmäinen etappi oli Gili Trawanga, joka tunnetaan discovaloistaan ja ruotsalaisista. Länsinaapurimme on hyvin edustettuna täällä, jopa myyjät huutelevat ruotsia kaduilla. Päivät ovat uskollisesti noudattaneet jo hyväksi todettua rytmiä: syöminen, löhöily, syöminen, löhöily, syöminen ja nukkuminen. Kelit ovat pitäneet huolen ettei ole tarvinnut rinkan pohjalta etsiä pitkähihaisia tai edes t-paitoja. Huomenna meidän matka jatkuu seuraavalle saarelle, Gili Menolle. Uskoisin, että tahti sen kuin löystyy vain kun rantaudumme pienimmälle ja hiljaisimmalle saarelle.

Lueskelin Singaporesta ostamaani Augustman -lehteä. Mielenkiintoisia tarinoita. Niin kuin myös ollut kahdessa viimeisimmässä Imagessakin. Tarinoissa on voimaa. Sebastian Terry kysyi itseltään ”jos nyt kuolisin, kuolisinko onnellisena. En.” Hän päätti tehdä asialle jotain. Hän teki listan asioista, jotka hän haluaa toteuttaa ennen kuolemaansa. 100 asiaa. ”If you look deeper than just the items on my list, you start to grasp the idea that anybody can achieve anything as long as they commit to it”. 62 asiaa on tehtynä jo. Ei siis mikään mahdottomuus. Nyt on mun vuoro tehdä oma listani. Uskallatko sä tehdä omasi?

Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *