Kahvin ystävät, tää on teille! Universumi on vihdoinkin vastanut meidän kutsuhuutoomme. Kirjoituksen lopusta löytyy kahvitarjous, jota Simo Vaatehuoneeltakaan ei ohittaisi, älä sinäkään.
Tämän päivän kilpailluin resurssi on ehdottomasti aika, jota kaikilla meillä on lähtökohtaisesti saman verran käytettävissä, eri ehdoilla vain. Kiire on ainakin omassa arjessani pahin arkkivihollinen, joka käytännössä syö ajan päivälliseksi. Elämäämme on salakavalasti hiipinyt instant-tuotteet, joita pikakassoilla vingutamme EAN-koodilukijaan ja lähimaksuominaisuudella varustettua Amexia heilauttamalla, olemme onnellisesti onnistuneet voittamaan viereisen kassan jonottajat. Kaiken kruunaa kassan ATK-näyttöpäätteeseen Times New Romanilla kirjoitettu viimeinen viesti, ”Kiitos käynnistä”, joka porautuu verkkokalvoihimme antaen voimakkaan dopamiini piston mielihyväkeskukseemme. Helppoa ja nopeaa!
Teknologian hienous on siinä, kuinka paljon se on vapauttanut aikaa meille. Vapauttanut aikaa tehdä fiksumpia asioita. Jonnet eivät välttämättä edes muista, mutta ennen aikaan, milleniumin aikoihin, jos halusi saada käteistä, tuli jonottaa Merita-pankin käteisnostoluukulle. Ympäristötiedon esseetä varten tuli kaivaa kirjastokortti esiin ja etsiä ensyklopedian kansien välistä aakkosten avittamana tarvittava tieto. Kirjastoon jonotettiin niin CD-levyhyllylle kuin Internettiin. WWW oli paikka, jossa tunti päivässä riitti tarvittaviin pakollisiin juttuihin, kuten minigolfin pelaamiseen täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Ja mitä tulee aikaan, jolloin laivat olivat puuta ja miehet terästä, silloin sitä vasta tehtiinkin eriskummallisia asioita.
Harvoin sitä tulee kelattua, kuinka paljon aikaa päivittäin säästyy teknologian ja Internetin ansiosta. Puhutaan tunneista. Isossa kuvassa päivistä ja viikoista. Miettikää, kuinka paljon säästyy aikaa, kun bussilippu on klikkauksen päässä, ruoka tulee kotiovelle, työtä voit tehdä kotoa käsin, videopuhelun päässä on koko suku, festariasun ostaminen käy näppärästi bussimatkalla ja koko kirjasto ja maailman tieto löytyvät takataskustasi. Jopa Kelan luukulle ei enää tarvitse mennä, vaan sen voi hoitaa aamutoimien lomassa kotoa käsin. Tässä vain muutama esimerkki omasta elämästäni, miten ajankäyttö on muuttunut vuosien saatossa. Eri keskustelu on se, miten vapautunutta aikaa on hyödynnetty. 
Jos jostakin koen riittämättömyyden tunnetta, on ystävien ja läheisten kanssa vietetty aika. Olenko tarpeeksi läsnä? OIenko muistanut kysyä kuulumisia? Not attending -nappulan painaminen tuntuu aina pahalle Facebookissa. Sisarusten lapset kasvavat silmissä ja jos totta puhutaan, niin en aina välillä edes muista kavereideni lasten nimiä, saatikka sukupuolta. Tuntuu, ettei aika riitä kaikkeen tähän, jonka oikeasti koen olevani minulle tärkeää. Tuntuu hassulle, että samaan aikaan puhun, kuinka paljon aikaa meille on vapautunut, mutten omasta mielestäni ennätä viettää tarpeeksi aikaa rakkaimpieni parissa. Ristiriitaista, kyllä! Ajanhengen mukaista, kenties. 
Töiden osalta olen kylläkin edistynyt. Päätin luopua yhdestä kolmesta työstäni ja siirtyä päivätöiden osalta nelipäiväiseen työviikkoon. Good job, Joonas! Ja mitä tulee deittailuelämään, noh sanotaanko, että opetellaan vielä ajankäytön suhdetta ystäviin, omaan aikaan ja töihin. 
Arvostan omaa aikaani todella paljon. Aikaa, jolloin saan rauhassa keittää aamukahvit ja katsoa tunti tolkulla ikkunasta ulos, ihmetellen luontoa ja sen kauneutta. Antaa ajatusten vain virrata. Nauttia paikallaolosta. Jos jostain unelmoin, niin näistä hetkistä. 
Jotta näitä kahvihetkiä tulisi jatkossakin lisää, pääsin tekemään yhteistyötä Slurpin kanssa, joka toimittaa suoraan kotiovelle tuoretta, suomalaisten pienpaahtimoiden kahveja. Olen täysin myyty kahdesta syystä: 1) kotimaisten paahtimoiden kahveja, 2) KOTIOVELLE KULJETETTUNA. 
Slurpilla on Suomen laajin kahvivalikoima, nimittäin valikoimasta löytyy 20 pienpaahtimoa. Palvelu toimii todella iisisti. Aluksi valitaan, haluatko tumma- vai vaaleapaahtoisia kahveja tai kenties vuorotellen molempia. Seuraavana valitaan kahvin tekotapa. Itse tykkään tehdä kahvin Pour Over-tyylillä. Ihan en vielä ole niin syvällä skenessä, että jauhaisin pavut itse kotona, joten olen valinnut valmiiksi jauhetun kahvin. Toimitus tapahtuu joko kahden tai neljän viikon välein. Itse juon noin kaksi kuppia päivässä, joten 200g riittää hyvin itselleni kahden viikon välein toimitettuna.
Tämä voi alkuun tuntua vähän turhamaiselta palvelulta. ”Eikö ole mukamas aikaa käydä kaupassa ostamassa enää edes kahvia?”. Kyse ei ole siitä, etteikö minulla olisi aikaa, vaan enempi siitä, että jos kerran on mahdollisuus palveluun, jonka avulla pystyy vapauttamaan omaa aikaa, niin miksi en tarttuisi siihen. Olen myös huomannut, kuinka urautunut olen valitsemaan aina saman kahvin Alepan hyllyltä. 
Toinen asia, jota ei tule heti ajatelleeksi, on valintojen määrä päivässä. Teemme päivittäin yli 10 000 päätöstä. Ei ole siis kumma, että kaupan kassahihnalla saattaa suklaapatukka jos toinenkin ilmaantua viime hetkellä. Tykkään ajatuksesta, että joku toinen voi tehdä näinkin simppelit päätökset puolestani, jolloin pystyn keskittymään tärkeimpien asioiden miettimiseen.
Me aamukahvin suuret rakastajat, sain älyttömän hyvän diilin sovittua Slurpin kanssa. Koodilla PESOJOONAS saat ekan kahvin 2,89€ (norm. 9,89€) sisältäen postikulut. SIIS, alle kolmella eurolla pienpaahtimokahvi kotiin kuljetettuna.  
Hörppäsehän kuppi kahveeta ja klikkaa itsesi Slurpin nettikauppaan tästä!
Ai, että!  Nautin suunnattomasti tämän tyylisistä palveluista, jotka hoitavat toistoa vaativat asiat itsestään. Mitä mieltä te ootte, turhamaista, fiksua, nautinnollista vai jotain muuta?
Ps. Kuvat otettu 15 minsaa heräämisen jälkeen. Pahoittelut, en jaksanut sliipata hiuksia.
Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *