Viikko ja risat vierähti ihan omalla painollaan. Suurin syy lienee meri, joka löydettiin Kambodzasta. Saavuttiin aamun ensimmäisellä bussilla Sihanoukvilleen, joka hostellin hollantilaisen tytön mukaan on tylsä paikka: ”päivä kaks ja tylsistytte”.  Skootterijäpät otti meidät asemalta kyytiin ja 10 minuutin päästä havahduimme siihen kun olimme ostaneet liput Koh Rongin saarelle. Molemmat ihmeteltiin, että mitä tässä oikein tapahtui just. Kielimuurin pakottamana löysimme itsemme backpackereiden valtaamalta saarelta, joka osoittautui helmeksi. Koh Rongilta ei löydy ainuttakaan katua tai tietä. Muutama polku, jonka avulla pääsee saaren toiselle puolen nauttimaan tähän asti pisimmästä koskemattomasta rantaviivasta ja auringonlaskusta. Kengät oli syytä työntää rinkan pohjalle sillä jalkapöytä upposi kirjaimelliseti rantaviivaan. 

15 euron päiväbudjetilla saatiin kaikki mitä ihminen tarvitsee. Päivät koostuivat täysin olemisesta. Läsnäolosta. Sangriasta ja lihapullista. Tulevaisuuden maalaamisesta. Vaihtoehtojen pyörittelemisestä. Koirista ja niiden pennuista. Ja ennen kaikkea merestä. Lämpimästä merivedestä. 
Meri on meille muodostunut tärkeäksi osaksi reissua. Jonkinlaiseksi symboliksi. Se kuvastaa hyvin meidän elämäntilannetta. Aallot kuljettavat eteenpäin kohti seuraavaa rantaa. Vahvasti uskoen, että seuraava kotisatama löytää purjehtijansa. Pinnan alle kun uskaltaa kurkistaa, löytää aivan uuden merkityksen nykyhetkelle. Löytää sen tunteen, jonka haluaa tuliaisena tuoda kotiin. Laineiden liplatus on merkki arjesta, turvasta. Ulappaa kun tuijottaa, näkee vain mahdollisuuksia. Kun tarpeeksi jaksaa soutaa ja huopaa sekä uskoa, löytää itsensä sieltä mistä salaa on haaveillut, uskaltamatta kuitenkaan sanoa sitä ääneen. 
Elämä tällä hetkellä tuntuu olevan yhtä aallon harjalla olemista.  
// SICI – Heat Of The Moment
Lue edellinenLue seuraava

1 kommentti

1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *