Huh heijaa! #YearInClarion hotellivuosi on nyt paketissa. En pysty käsittämään, että ASUIN VUODEN HOTELLISSA. Siis tänään on tullut se päivä, kun on aika tehdä check out. Huvittaa ajatus kirjata itsensä ulos 365 hotelliyön jälkeen. 

Oliko minibaarista jotain?”

Vuosi meni hurjaa vauhtia ja yleensä se on merkki siitä, että on tapahtunut ja paljon. Yksi hotellivuoteen liittyvä pelkoni oli, ettei vuoden aikana tapahtuisi mitään. Se, että vuosi menisi vain ohi ja käteen jäisi lämmin kädenpuristus. 

Kirjoitin vuoden alussa #YearInClarion bucket listin itselleni ja aika hyvin listan asioita tuli tehtyä.  Nyt kun katson listaa, olen enemmän kuin tyytyväinen, että osa asioista jäi toteutumatta. Juuri ne asia, jotka eivät tuntuneet omille nyt kun katsoo taaksepäin. Tilalle tuli paljon sellaisia asioita, joita oli mahdoton arvuutella vuoden alussa. Roska silmässä kävin läpi kulunutta vuotta tallennettujen storyjen ja kuvien kautta. Mitkä asiat olivat sitten hotellivuoden kohokohtia, mieleenpainuvia muistoja ja yllättäviä tapahtumia?

#YearInClarion, Clarion, pesojoonas

1. Enempi saunakertoja kuin aamupaloja

Kävin valehtelematta useammin saunassa kuin aamupalalla. Aamuin ja illoin. Toisinaan kahteenkin kertaan iltaisin. Uima-altaalla loikoilu ei niinkään tuntunut omalle jutulle ja haluisin myös tietoisesti jättää sen “arjen luksukseksi”.

Sauna on rentoutumisen ja vetäytymisen ohessa toiminut hyvänä kohtaamispaikkana. Tosin ainoastaan miesten kanssa. On ollut mielenkiintoista kuulla eri kansalaisuuksien näkemyksiä ja tottumuksia saunasta. Parasta on nähdä raavaan miehen pelokasta ilme, kun hän kaataa löylyä kiukaalle. Vesi ja sähkö kun ei yleensä ole hyvä yhtälö.

Nippelitiedon ystäville: käytin samaa pukukopin koodia koko vuoden ajan. Niinkin luovaa kuin 0000. Ainoastaan yhden kerran vuoden aikana kylpytakit sekoittuivat ja huonekortit vaihtoivat omistajaansa.

2. Lordi Globenissa

Jos vielä ei ole käynyt ilmi, niiiiin olin LORDIN keikalla. Siis sen Euroviisu Lordin. Posketon vuosi sai mielettömän päätöksen, kun pääsin mukaan Nordic Choicen jokavuotiseen Vinterkonferanseniin. Kyseessä on yrityksen sisäiset bileet, jossa verkostoidutaan, käydään kulunutta vuotta läpi, otetaan katsetta tulevaan ja ennen kaikkea juhlitaan yhdessä. 

Harvoin on tullut tanssittua pöydillä Globenissa Lordin tahtiin. Tosi harvoin itse asiassa. Parasta reissussa, heti LORDIN jälkeen, oli yhdessä oleminen koko Suomen poppoon kanssa. Meitä oli Suomen Clarioneista mukana noin 30 henkeä.

Kaksipäiväinen seminaari, “herätysjuhla”, jää varmasti yhdeksi mieleenpainuvimmista jutuista vuoden aikana.

3. Postikortit

Sain kuluneen vuoden aikana noin 200 postikorttia ja kirjettä TEILTÄ! Muistan, kun joku teistä kysyi Instagramin puolella, voiko minulle lähettää vuoden aikana postikortin jos toisenkin. Olin, että totta kai ja sitten postikortteja alkoikin tulemaan urakalla. Kaukaisimmat Uudesta-Seelannista ja Turusta, lähimmät tien toiselta puolen.

Sanoinkin yhdessä päätöstilaisuudessa, että aion säilyttää kortit jälkikasvulle. Siinäpähän ihmettelevät millaista elämää ukki on elänyt. Kiitos tuhannesti kaikille teille kortin lähettäneile.

#YearInClarion, Clarion

4. Sänkyyn kannetut aamupalat

Ah, jos johonkin tulevaisuudessa haluan hotellielämyksissä satsata, on se sänkyyn kannettu aamupala. Yksi mieleenpainuvimpia hetkiä oli Yaelin ensimmäinen aamu hotellissa, kun yllätykseksi olimme Clarionin kanssa sopineet aamupalan huoneeseen kannettuna. 

Toisen kerran sain aamupalan sänkyyn, kun täytin vuosia. Silloin aamupalan kylkeen kuului syntymäpäivälaulu koreaksi. KOREAKSI! Vain #YearInClarion -jutut. Aivan mieletön heittäytyminen ravintolan työntekijältä.

#YearInClarion, Clarion, pesojoonas

5. Kohtaamiset

Ehdoton plussapuoli hotelliasumisessa on ollut kohtaamiset. Varsinkin kun ihmisiä on maailman joka kolkasta ja Somerolta. Ihan ensimmäisen illan törmääminen somerolaisten kanssa Sky Roomissa hymyilyttää vieläkin. “Käyksä usein täällä?” Juu, asun tossa alakerrassa.

Huvittavia hetkiä on myös tarjoutunut, kun ihmiset ihmettelevät mitä ihmeellisimpiä asioita ääneen, joihin olen sitten saattanut vastailla heille. Asiat ovat liittyneen esimerkiksi avainkortteihin, saunan kiukaaseen tai itse rakennukseen. Aikani, kun olen vastaillut heille, ovat he yleensä ihmetelleet, miten tiedän niin paljon tähän hotelliin liittyviä asioita. Kaiken puheen keskellä, olen saattanut ohittaa sivuseikan, että asun täällä.

6. Kerrossiivojan tervehdykset

Väitän (täysin fiilispohjalla), että niinä aamuina, kun kerrossiivojani on toivottanut hyvät huomenet minulle, ovat päivät alkaneet niin sanotusti oikealla jalalla. Ja mitä kauempaa tervehdys on tullut sitä voimakkaampi hyvän mielen tunne on ollut. 

Jos jotain aion viedä omaan taloyhtiööni mukanani, niin oikein energiset tervehdykset naapureille. Positiivisuus ruokkii positiivisuutta. Miettikää, mikä vaikutus ihmisten arkisilla kohtaamisilla voi olla meihin, niin hyvässä kuin pahassa. Miksi olla hyödyntämättä tällaista positiivista voimaa?

#YearInClarion, Clarion

7. Yamal

Käsi pystyyn, jos muistat vielä rakkaan Yamalin. Yamal lähti ajelehtimaan syksyn pimeinä hetkinä kohti valoisampia seutuja. Syy miksi halusin nostaa tämän rahtialuksen esille, liittyy näihin maisemiin, jotka avautuivat suoraan sängystäni. Lattiasta kattoon olevat ikkunat imi suorastaan kaiken valon sisään. Merinäköala, Helsingin tuomiokirkko eikä yhtäkään naapuria tuijottamassa vastapäätä. Mistä muualta löytyy vastaavanlaiset näkymät Helsingissä? Tulevaisuuden asuntohaaveisiin voi listata isot ikkunat!

Kasvit ovat kanssa nauttineet saamastaan valosta.

8. Clarion says NO -tapahtuma

Pääsin syksyllä juontamaan Jätkäsaaren ja Ruoholahden alakoululaisille koulukiusaamisen vastaista tapahtumaa. Kiusaaminen aiheena on tärkeä minulle ja koskettaa aivan liian montaa meistä, myös minua. Tapahtumassa vauhtia ja kivuliaita tilanteita oli tarjoamassa Duudsonit. 

Arvostan kovasti, kun yritykset ottavat kantaa tärkeisiin yhteiskunnallisiin asioihin ja ennen kaikkea tekevät tekoja. 

#YearInClarion, Clarion

En voi kuin ihmetellä mennyttä vuotta ja ylipäätään ajatusta, että asuin yhden vuoden hotellissa. Mieli ei meinaa ihan pysyä perässä. Uskoisin, että moni asia valkenee ajan kanssa. ”Tehtävän todellinen tarkoitus selviää Bahamalla”. Näin sanoisi Esa Saarinen. Itselläni se selvinnee Thaimaassa.

Kiitos vielä kerran Clarion ja kaikki mahtavat clarionlaiset. Ja tietysti kiitos kaikille teille, jotka seurasitte ja elitte vuotta kanssani! #YearInClarion hotelliprojekti jatkuu, kun seuraavaksi Clarioniin muutta Anna-Katri ja hänen jälkeensä Kaverin puolesta kyselen Tiia! Odotan niin paljon, miltä heidän 100 päiväänsä näyttää hotellissa.

PS. Instagramin puolelta löytyy kohokohdista paljon yksittäisiä hetkiä hotellivuodesta sekä #YearInClarion -tagilla löytyy paljon kuvia vuoden varrelta.

Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *