Äitille toin tuliaiseksi reissusta riisipaperia. Riisipaperia äitienpäivän aterialle, jonka teema oli tänä vuonna ituja ja yrttejä. Vietnamilainen ruoka maistuu vieläkin kielenpäällä kun ajattelen sitä. Tuoreus ja keveys. Ajattelin tehdä perheeni kanssa ruokamatkan Vietnamiin, sillä harva pöydän äärellä olleista on Aasiaa maistanut. Vietnamilaisen nuudelikeiton juttu on liemi. Niin kuin kuppinuudeleissakin festareilla niin liemi on se kaikkein maukkain osa annosta. Aasiakaupassa olisi saanut valmiita mausteseoksia liemeen mutta päätin, että ken leikkiin ryhtyy niin sen myös kestää. Parin tunnin härän hännän hämmentelyn jälkeen oli aika laittaa sekaan muut mausteet ja sipulit. Lientä kannattaa rauhassa keitellä, jotta hännästä irtoaa mahdollisimman hyvin maku. Lihana käytin tällä kertaa naudan sisäpaistia. Suosittelen lisäämään naudan sisäpaistin minuutteja ennen tarjoilua, jotta liha jäisi mahdollisimman meheväksi. Keiton päälle voikin sitten lisätä kaikkea vihreää mitä K-kaupan hyllyltä löytyy. Keitostahan ei itsessään nälkä lähde vaikka koko kahdeksan litraa vetäisi kertaheitoilla puikoilla naamariin, joten kylkeen taiteiltiin tuoreita katkarapukevätrullia.

Härän häntää
Naudan sisäpaistia
Salottisipulia
Valkosipulia
Tähtianista
Juustokuminaa
Kanelitankoa
Muskottipähkinää
Suolaa
Kiinankaalia
Kevätsipulia
Ituja
Yrttejä 

Täydessä tohinassa unohtui täysin ottaa kuvia puikkojen heilutuksen Keski-Suomen piirinmestaruuskisoista ja valmiista Pho -keittoannoksesta. Mutta ei hätää! Google -kuvahaku on mahdollistanut matkustamisen maailman ääriin kotisohvalta, joten uskon yhden Pho -keiton myös löytyvän sitä kautta. 

Niin ja mikä parasta, taas yksi uuden vuoden lupaus toteutettu. Oon huomanut, että noi ääneen sanotut lupaukset on kuin itsestään alkanut toteutua. Kannattaa siis miettiä kahdesti aina mitä lupaa ja sanoo ääneen. Pahinta on, että ne voi toteutua. 
// Chromeo – Come Alive

Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *