Näemme ympärillämme juuri niitä asioita, mitä haluamme nähdä. On se sitten festareilla valkoiset Converset, kaduilla keltaiset autot tai onnelliset pariskunnat puiston penkillä. Tällä hetkellä näen jälkimmäisiä jatkuvasti. En edes kiinnitä huomiota, jos joku astuu ratikkaan yksin. Näen ainoastaan pysäkille jääneen pariskunnan. Pariskunnan toisissaan kiinni. Nauraen ja leikitellen. Näen heidän katseistaan sen lämmön ja välittämisen, sen mitä jokainen meistä varmasti haluaa kokea. Tai itse ainakin haluan. Haluan katsoa sitä toista silmiin kertoen, kuinka välitän ja olen häntä varten. Puristaen hänen käsiään merkiksi siitä, että kävi mitä tahansa, olen tässä. 
“Miksi en kuitenkaan saa kokea tätä tunnetta? Miksi olen yksin?” 
Ensimmäisenä sitä kohdistaa syyllistävän sormen peiliin. Miettii mitä vikoja itsestä löytyy. Sen jälkeen tuudittaa itselleen, että sitä oikeaa ei ole vielä tullut vastaan. Sitten iskee tyhjyys. Entä jos sitä oikeaa ei ole olemassakaan. Entä jos olen väärässä paikkaa? Sitä hätääntyy. 
Tiedostan hädän ja löysään remmiä. En kylläkään pääse täysin irti siitä ajatuksesta, että olen yksin. Yksin yhdessä muiden ihmisten ympäröimänä. 
Asiat tuppaantuvat suurenemaan aina omassa päässä. Ajattelumme menee asioiden edelle luoden “todellisuutta”, joka pohjautuu täysin omiin tuntemuksiin. Aivomme ovat siitä palikkamallia, että haemme vastausta aina meitä askarruttaviin kysymyksiimme. Jollei vastausta löydy, kehitämme sellaisen. Suojataksemme itseämme kehittelemämme vastaus on pahin mahdollinen skenaario, jotta pystymme varautumaan ja puolustautumaan. Sen takia, olisi huojentamaan jos “todellisuutta” olisi luomassa kaksi ihmistä yhden sijaan, jolloin asiat eivät paisuisi kärpäsestä härkäseksi. 
Jos jotain kovasti toivon, on se, että löydän itseni. Sen jälkeen toivon löytäväni sen toisen, jonka kanssa jakaa nämä asiat jatkossa. Ehkä jatkossa kiinnitän huomiota enempi siihen, kuka nousee ratikkaan kuin niihin, jotka jäävät pysäkille. Ehken ole kiinnittänyt oikeisiin asioihin huomiota ympärilläni viime aikoina.
Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *