Kesä ja etenkin kesähesa on täällä. Sanotaan, että kesä on mielentila ja sitä se onkin. Toki viikon  kestäneillä aurinkoisilla ihon rillauskeleillä on oma roolinsa tässä mielentilassa. Kesän viralliseen aloitukseen kuuluu tiätty mäntysuopa ja mattojen pesuu, sekä pitkin päivää yhdestä oluesta toiseen olueeseen siirtyminen.

Aiempina vuosina olen pitänyt reilun kuukauden mittaisen kesäloman, mutta tänä vuonna se jää välistä. Sitä pohtii, että meneekö kesä aivan ohi, kun heinäkuun helteillä tulee istuttua toimistolla näyttöpäätteen edessä päivästä toiseen. Saanko rustetusrajoja ja entäs ne extempore illanistujaiset puistossa? Mitä näille nyt tapahtuu?


Reissussa oppineena, haluan tasapainottaa työn ja vapaa-ajan välistä suhdetta. Työ on aika suuressa roolissa meidän arjessamme, sillä käytämmehän vähintäänkin kolmasosan hereillä oloajastamme työntekemiseen. Päätinkin yhteisymmärryksessä työnantajani kanssa siirtyä nelipäiväiseen työviikkoon, joka mahdollistaa pidennetyt viikonloput ja antaa enemmän aikaa minulle, itselleni. Teen pääsääntöisesti maanantaista torstaihin duunia ja tarpeen tullen myös muina aikoinakin. Jo pelkkä ajatus kolmen päivän vapaapäivistä vapauttaa mieltäni. Vapaus on nimittäin yksi voimakkaimmista tunteista, joita kaipaan jatkuvasti elämässäni, joten tämä järjestely sopii kuin nakutettu minulle.
Kolmen päivän vapaat ja liikkuva avokonttori varmasti mahdollistavat rusketusrajojen esittelyn elokuussa, näin tahdon uskoa. Tuleva kesä kutkuttaa jo sopivasti takaraivossa. En ole vielä ennättänyt katsoa kesän suunnitelmia, muuta kuin RUISROCK! Haaveissa olisi liftausreissu Hankoon ja neitsyysreissu Sodankylän elokuvafestareille. Niin, ja onhan kesäkuussa omat 30-vuotissynttäritkin sekä häät ja loppukesästä yhdet ristiäiset. Tämän viikon pikavisiitti Nuuksiossa yllätti itseni positiivisesti, joten enköhän löydä itseni Nuuksion sienimehtistäkin viimeistään syksyllä.

Viikonloppu oli kerrassaan onnistunut. Aikataulutonta hengailua, yhdessäoloa, tanssia, kuohuvaa ja paljon Madonnaa. Kaiken tämän lopputuloksena onkin helluntain kunniaksi hoivattu kevyttä päänsärkyä.

Mitä tulee heilattomaan helluntaihin, en usko jonoon juhannuksena, saatika koko kesää piinaavaan heilattomuuteen. Yksi viesti Whatsapissa sen todistakoon vääräksi, jos on todistaakseen.

Ps. Mitä suunnitelmia kantsii olla kesäksi? Kaikki vinkit otetaan vastaan. Laita kommenttia täällä tai sitten Instagramissa @pesojoonas.

Lue edellinenLue seuraava

2 kommenttia

2
  1. Oi sinua onnekasta! Itselläni menee töissä juhannukseen asti yhden päivän viikko vapailla, joista yhden uhraan uusintatenttiin! Mutta onneks juhannuksena odottaakin miniloma Lontooseen ja sen jälkeen Provinssi, niin jaksaa puurtaa sinne asti. Ja mitä kesäsuunnitelmavinkkeihin tulee niin mulla on käytössä kliseinen go with the flow, on isompia suunnitelmia (matkat,fesut) mut suurin osa kesä"suunnitelmista" on spontaaneja tapaamisia ja tekemistä ystävien kanssa 🙂

  2. Heippa!

    Ite mietin kanssa Provinssia. Ah Lontoo kuulostaa hyvälle. Joo eiköhän aika pitkälti mennä go with flow. 🙂

    Nastaa kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *