Parasta on se, kun oot puolipäivää ollut tekemättä mitään, maannut vaan riippukeinossa eikä senkään jälkeen tee mieli tehdä mitään. Kun vaan ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Puitteet ovat kohdilleen juuri tähän. En muista milloin on näin tyhjä olo ollut. Tuntuu kuin olisi kaikkensa antanut, taistellut tiensä maaliin voittajana. Kylläkään mitään tekemättä. Mutta silti voittajana. Kaikki tämä vielä hyvillä mielin.

Ajatuksille on näillä saarilla paljon tilaa. Huomaan välillä matkanneeni pitkiäkin matkoja ajatuksissani. Välillä palaan miettimään pinnallisia asioita. Asioita, joilla ei ole mitään virkaa täällä. Asioita, joihin en voi vaikuttaa täällä. Vain asioita. Elämää eletään niin eri tapaa täällä, pallon toisella puolen. Kuukausi sitten talsin pitkin Mahattania juosten metrotunnelin askelmia alas ehtiäkseni metroon. Nyt talsin pitkin rantoja ilman kiirettä ja aikatauluja. Kellosta ei ole tietoakaan. Elämän menosta muualla ei ole mitään hajua. Aurinko nousee ja aurinko laskee. Lautta tuo ja vie. Kaikki oleellinen mitä tulee tietää on kirjoitettu liitutaululle.

Nyt on kaksi resorttia takana, Nabua Lodge ja Kuata. Molemmat pieniä resortteja. Kuatalla meitä taisi olla yhteensä 15 henkilöä. Meno saarilla on tosi intiimi ja yhteisöllinen. Et voi välttyä tutustumasta muihin saarilla oleviin, viimeistään ruoka-aikaan tulee ruparteltua muiden kanssa. Illat on parhaita kun kaikki jäävät ruoan jälkeen viettämään iltaa ja kertomaan tarinoita, pelaamaan korttia. Kuatalla kylän ihmiset myös liittyivät Kava -kulhonsa kanssa joukkoomme. Vaikka saaret tulevat toimeen pääsääntöisesti turismilla niin olo ei missään vaiheessa ole ollut kuin turistilla. Tai no, osalla taitaa nenänpäät jo hiukan punottaa. Tokkopa tuo haittaa sillä matka jatkuu kolmannelle saarelle.

Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *