Onhan tää nyt ihan Fidzi! Otettiin ekan yön jälkeen lautta allemme ja suunnattiin Yasawa -saarille. Vähän aikaa piti haukata happea kun nähtiin mitä saaria ja rantoja tää lafka on täynnä. Näissä maisemissa 8 päivää, ah! Meidän eka resortti oli Nabua Lodge, joka sijaitsee pohjoisosassa Yasawa -saaria. Osaa saaria marrasjoulukuinen sykloni on runnellu pahasti ja osaa vähän vähenmän. Uudelleenrakentaminen on meneillään ja saarilta löytyykin paljon vapaaehtoistyöntekijöitä eri puolilta maailmaa. Nabua Lodgen resortti oli pysynyt hyvässä kuosissa mutta viereinen kylä oli kokenut kovia.

Meidän rannan varrelta löytyi pieni kahvila, jota pyöritti paikalliset. Tuotto meni kahvilan omistajan talon uudelleenrakentamiseen, jonka cykloni oli tuhonnut. Se hetki kun saavuimme kahvilaan on ollut yksi pysäyttävimmistä hetkistä reissussa. Kahvilan työntekijä, kyläläinen, isoäiti Mary otti meidät vastaan ja toivotti tervetulleiksi. Istuimme puupenkeille. Tuntui kuin olisimme palanneet lapsuuteen, lasten teekutsuille. Mary kirjoitti pienelle paperilapulle nimemme ja tilauksemme – kahvia tai teetä. Kahvilaan tuli täysi hiljaisuus. Aallokko ja palmunlehdet pitivät vain ääntä. Kaikki oli niin autenttista. Jokainen kahvilassa oleva oli juuri sen hetken täysin läsnä. Jokainen tunsi ja näki sen saman. Maryn katseesta huokui onnellisuus, rauhallisuus ja kiitollisuus. Nyt kun kirjoitan tätä ja palaan tuohon hetkeen ihoni nousee kananlihalle.

Fidzi time on parasta aikaa täällä. Kelloa ei tarvita eikä sille ole kyllä käyttöäkään. Rumpujen pauke on merkki ruoka-ajasta. Parvekkeelta löytyy riippukeino, joka tuntuu olevan se oikea paikka mulle. Resortit tarjoaa jonkin verran aktiviteettejä ja käytiinkin Blue laguunilla snorklaamassa ja vierailtiin saaren kylässä päällikön tykönä. Muuten on tullut vain oltua ja nautittua auringon lempeästä lämmöstä. Elämä on just niin rentoa kuin sen vain voi kuvitella olevan täällä.

Nabua Lodge sai arvoisensa huipennuksen lauantai-illan grillijuhliin. Tarjolla oli kaikkea mitä saarelta vain saattoi löytyä tarjottimelle ja mikä parasta, buffet tyyliin: syö niin paljon kuin haluat. Lihat, kana ja sika, sekä juurekset oli valmistettu rosvopaistin tapaisesti kuopassa. Oli mahtava päästä seuraamaan ruoanlaittoa ja nähdä kuinka ylpeitä paikalliset olivat heidän aikaansaannoksistaan. Illan päätteeksi paikalliset sytyttivät kokon rannalle, jonka ympärille jengi kokoontui iltaa viettämään. Mieleen tuli Suomen juhannus ja koti-ikävä.

Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *