Etelä-saarelle saavuttaessa huomasin, että ollaan aikamoista juoksurallia tullut viikko. Missään paikassa ei olla 2 vuorokautta kauempaa oltu täällä Uudessa-Seelannissa. Sama tahti jatkui vielä etelä-saarellakin. Pikavisiitti Golden Bayhen ja sieltä päivän ajomatka Punakaikille, josta ollaan nyt tultu Franz Josefiin. 3 viikkoa on hyvin lyhyt aika maassa, jossa joka nurkalla on nähtävää ja kiviä käännettävänä. Tiedettiin kyllä mikä urakka on koluta molemmat saaret lyhyessä ajassa. Silti tuntuu hassulta tulla pallon toiselle puolelle ja istua puolet päivistä autossa. Kylläkin 1300 kilometriin mahtuu monta tarinaa kerrottavaksi.

Franz Josefiin saavuettaessa päätettiin ottaa iisimmin ja pysähtyä hetkeksi. Nauttia auringosta, jota täällä on ennätyksellisen paljon riittänyt tänä kesänä. Viikon ajan ollaan puhuttu Suomen kesästä ja fiilistelty saunaa. ”Nyt jos joskus tekis kutaa päästä saunaan” taisi joku lohkaista autossa. Ja juuri silloin kun sitä vähiten odottaa niin se pläsähtää eteen ”FREE SAUNA”. Kaikista kylistä ja kunnista missä ollaan pyöritty ja yövytty niin juuri Franz Josefissa, tuossa pienen pienessä kylässä vuorien välissä, juuri tuossa hostellissa, johon ollaan 2 yötä buukattu, löytyy sauna?! AH. Ja tupla AH kun mimmit hemmotteli meitä tekemällä ison kasan lettuja.

Pari tuntia olen nyt istunut yksin kahvilla. Lukenut Imagea ja selaillu blogeja. Fiilistellyt reissukuvia ja katsellu ohikulkevia reissareita. Ihmiset ympärillä ovat vaihtuneet tasaisesti. Vasemmalle aukeaa näkymät jäävuoren huipulle. Oikealle vehrät kukkulat. Osa vuorista on pilvien peitossa. Aurinko porottaa kohti suoraan. Pysähtyminen tähän väliin tekee kutaa. Odotan tosi paljon jo Queenstownia. Tullaan olemaan siellä useampi päivä. Todennäköisesti tulen viettämään useammankin kahvihetken sitten siellä.

Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *