Fidzi time alkaa olemaan lopuillaan. Viimeisimmät yöt on mennyt Barefoot ja South Sea Island resorteissa. Molemmat ovat australialaisten omistamia ja molempien saarien varustetaso oli aikaisempiin nähden korkeampi. Saaret muistuttavat enemmän turistikohteita sillä paikallisuus ja kylän tuoma yhteisöllisyys puuttuivat näistä. Liputan ja suosittelen ehdottomasti paikallisten omistamia resortteja, sillä kaikki rahat jäävät saarelle kylän ehostamiseen ja ylläpitämiseen.

Viimeiset kolme päivää aamusta iltaan, yöstä aamuun taivaalta on tullut vettä kovemmalla paineella kuin yhestäkään tämän reissun suihkuista, joissa ollaan käyty. Rinkan sisältä ei tällä hetkellä taida löytyä yhtään täysin kuivaa kangaspalaa ja haju muistuttaa lähinnä sienikastiketta. No huomenista ollaan jo Uudessa-Seelannissa ja pyykkäys hommissa.

Kaiken kaikkiaan Fidzi ylitti odotukset. Saarihyppely oli mun mieleen. Snorklaus on kova juttu. Meren elämä sai huolet, murheet ja ilot pois. Kaikki oli toisin pinnan alla. Kaikki meren alla jäi mieleen, tuliaiseksi itselleni. Mieleen jäi myös aitous ja nauru. Riippukeinu. Meri ja rannat. Helppous. Kyle Englannista ja Hollanin tyttäret. Rusketusrajat ja aurinkorasvalla lotraaminen. Rosvopaisti. Mike Montanasta. Biitsimatsit. Tauoton kaatosade ja rapu. Ristiseiska. Kylän rouvat, lapset ja elämä. Hyvä mieli, hyvä ruoka. Oma aika.

Kiitos Fidzi! Olit juuri niin lämmin kuin odotinkin sun olevan. Matka jatkuu. Uusi-Seelanti.

Lue edellinenLue seuraava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *