Musiikki-inspiraationi – Ota kuunteluun nämä viisi kappaletta

En ole oikein koskaan ollut mikään musiikkifanaatikko tai fanittanut oikein antaumuksella ketään. Toki Spice Girlsien keräilykortteja löytyi iso kansiollinen ja Nylon Beatin juliste oli ainoa, joka koristi huoneen seinääni nuoruudessa. Pinkin jäähallikeikka taisi olla ensimmäinen iso konsertti, johonka uskalsin lähteä. Toki olin Toukofesteillä fiilistellyt Kwania ja nähnyt Pieksämäen Power Cupissa Gimmelin kuumailmapallolla poistumisen keikalta.

Mies ja kitara kategoria iski ammattikorkeakouluaikoina. Damien Rice, James Morrison, Ed Sheeran, John Myer olivat kaikki kovassa kuuntelussa. Suomi-musiikki tuntui olevan tuolloin viimeinen asia, mihin kajota. Musiikkimakuni on kuin tuuliviiri. Tuntuu vaikealta kiinnittyä tiettyyn artistiin tai tyyliin, jonka seurauksena makunikin vaihtelee. Ehkä se on sama mitä tulee pukeutumiseen: tyyli alkaa hahmottua vasta iän myötä.

Nykyään fiilistelen tosi paljon suomalaisia artisteja. Suorastaan ihmettelen, miten paljon soittolistoiltani löytyy Suomen pop-taivaan tähtiä. Ruisrockin kovimmat vedot tulivat suomalaisilta ja yksi kovimpia kesän keikkoja oli TikTakin esiintyminen Suomipopeilla. Olen myös alkanut enempi kuuntelemaan sanoituksia, joka on varmasti yksi syy, miksi suomalaiset artistit ovat nousseet soittolistoilleni.  

Tuntuu, että ensimmäistä kertaa elämässä, pystyn ammentamaan musiikista jotain omaan elämääni. Pysähtymään hetkeksi lyriikoiden pariin ja huomaamaan, kuinka joku toinen sanoittaa ajatuksesi siinä hetkessä. Musiikki on parhaimmillaan sitä, että oppii laajentamaan omaa kielellistä osaamistaan, joka auttaa saamaan tunteille ja ajatuksille muodon tai ehkä paremminkin käsitteellistämään ne. Musiikki myös laajentaa käsitystä ympäröivästä maailmasta ja siitä, kuinka omat tunteet, niin ilot kuin ahdistukset, eivät olekaan niin ainutlaatuisia ja uniikkeja lumihiutaleita mitä kuvittelemme. Vaan olemme ennemminkin yhteydessä toisiimme tunteidemme ja kokemustemme kanssa.

Tässä oman soittolistani viisi soitetuinta kappaletta tällä hetkellä.

M – Lampi

Gasellit feat Anna Puu – Lumi

Robyn – Honey

Lxandra – Dig Deep

Paperi T – Kaikki On Hyvin