Kesä on jo täällä ja muutama sukulainen onkin kysellyt kesälomavinkkejä Tampereelle. Ajattelin, että voisin listata omia suosikkeja teille, etenkin jos tulette päiväreissulle Manseen. Blogin puolelta löytyy myös vinkkejä Helsinkiin matkaaville kesälomaturisteille. Hassu fiilis, sillä tänä kesänä olen pitkästä aikaa turisti vanhassa kotikaupungissa.

Toisin kuin Helsingissä, jossa suosittelen hyödyntämään julkistaliikennettä sekä (kaupunki)pyöriä, niin Tampereella suosittelen ostamaan päiväpassin VOI-sähköpotkulaudalle aka. scootille. En löytänyt päiväpassin hintaa (!!!), mutta muistelen sen olevan 5 euron luokkaa. Halpaa kuin mikäkin, jos miettii, kuinka paljon ennättää kaupunkia nähdä yhdeltä istumalta. Suunnittelin kesälomavinkit Tampereelle scoottausalueen mukaan. Älä siis tuhlaa aikaasi, vaan hyppää scootin alle ja nauti Mansesta!

Jotta saat Tampereesta kaiken irti, Tampere-passista, jonka voit ladata ilmaiseksi puhelimeesi, löytyy paljon rahanarvoisia etuja mutta myös kulttuuritarjonnan ajankohtaiset vinkit.

Kesälomavinkit Tampereelle, pesojoonas, ratikka, tampere

Kesälomavinkit Tampereelle

Pispalan ja Pyynikin ympäri

Oma ehdoton suosikki alue on Pyynikinrinne ja Pispala. Pyynikinrinne tarjoaa kuvankauniita maisemia luonnonrauhassa. Lenkkipoluille en suosittele scooteilla menevän, mutta scootin voi pysäköidä Pyynikin palloiluhallin eteen, nousta rappuset näköalatornille, nauttia munkit ja lähteä pienelle kävelylle. Jos kävely ja munkit eivät maistu, voi scootilla ajaa Pyynikintietä pitkin näköalapaikalle Pyyynikin portaiden juurelle. Kaikki nämä kohdat löytyvät helposti karttapalveluista.

Pyynikin portailta suosittelen kurvaamaan Tahmelaan. Tahmela sijaitsee Pispalan juurella. Alueelta, etenkin rannan läheisyydestä, aukeaa kauniisti Pispalan puutaloalueen kerroksellisuus. Ihana näky! Pispalaan tultaessa kannattaa ajella päämäärättömästi. Ihastella vanhoja talo, kummastella miten ne on pystytty rakentamaan rinteelle ja kysellä paikallisilta alueen historiasta.

Pispan koulun nurkalta, kohta jossa Harjunpää vaihtuu Pispankaduksi, on upea näköalapaikka. Varsinkin auringonlaskut ovat jumalaisen kauniita täällä. Pyykkimettän puisto, juu luit aivan oikein, löytyy alueen romanttisin paikka pusuttelulle. Satoi tai paistoi!

Ps. Jos innostuit urakalla puutaloista, lisää löytyy Käpylästä. Tampereen Käpylästä.

Puistot

Viimeistään korona toi take away-kulttuurin kehä ykkösen ulkopuolelle oikein urakalla. Suosittelen nappaamaan eväät mukaan kaupungin ravintolatarjonnasta ja suuntaamaan johonkin seuraavista puistoista.

Näsinpuisto

Pienen mäen päältä löytyy useita näköalapaikkoja niin Ranta-Tampellaan kuin Särkänniemeen päin. Poskettomin spotti on puiston päällä sijaitsevan museo Milavidan läheisyys. Hetken piti hieraista silmiä, kun ensimmäisen kerran näin tämä upean rakennuksen, luomuksen, että mistä tämä pytinki on tänne saapunut. Museon etupihalta löytyy myös perheen pienimmille pensaslabyrintti. Olen vuoden ajan haaveillut kesäpäivästä Milavidan terassilla nauttien viinilasillisesta. Larppaus yläluokkaan!

Eteläpuisto

Sanoisin ilman sen suurempaa kokemusta, että Eteläpuisto on niin sanotusti nuorison suosima cool mesta. Muistelen törmänneeni täällä myös konttikahvilaan (tai vastaava), aivan rannan tuntumassa. Muutenkin alueella kannattaa fiilistellä Pyhäjärven maisemia. Puiston läheisyydestä löytyy myös minigolfin ystäville Koulukadun ratagolf.

Hatanpään Arboretum

Luoja paratkoon mikä miljöö! Kukki ruusut tai muut rehut niin paikka on maaginen. Tampereelta löytyy ihmeellisen paljon kauniita kartanoita, joita itse nimittäisin palatseiksi. Poskettomia. Arboretumin vierestä löytyy ruusupuisto ja upea rannan vieressä kulkeva skoottitie. Toki sitä voi kävelläkin. Viime vuonna en ennättänyt tutustumaan alueen kahviloihin, joita taitaa olla muutama kappale. Pitääkin tänä vuonna korjata tilanne. Toivotaan, että palveluiden taso vastaa alueen idylliä.

Kesälomavinkit Tampereelle, pesojoonas, ratikka, tampere

Sorsapuisto

Keidas keskellä kaupunkia! Pääsin syksyllä ihastelemaan tätä puistoa ja se teki silloin jo vaikutuksen. Villi huhu kertoo, että alueella saattaisi olla tarjolla myös kaupungin parhaimpia tacoja. Pitääkö paikkaansa?

Santalahden tapahtumapuisto

Sen verran tulee kotia päin vetää ja nostaa myös tämä uusin tulokas listalle. Puistossa itsessään ei ole mitään sen ihmeellisempää kuin koripallokenttä, mattolaituri sekä koirapuisto, mutta jos haluaa leikitellä kameran ja Näsinneulan kanssa, antaa Santalahden puisto tähän hyvät puitteet. Alueelta löytyy myös grillipisteet, joten kalikat kantoon ja vakkarat ritilälle. 

Ps. Tampereen kaupunki suunnittelee kirsikkapuutarhaa. Täällä olisi ainakin tilaa ja tarvetta persoonallisuudelle.

Kesälomavinkit Tampereelle, pesojoonas, ratikka, tampere

Virkistäydy

Jos kesäpäivän helle yllättää ja mielit pulahtamaan kesken päivän, nostan muutaman kivan rantaviivan sinulle.

Rauhaniemi

Rauhaniemi on tunnettu julkisesta saunasta, mutta niemestä löytyy hyvin suosittu uimaranta. Scoottialue ylettää melkein rantaviivalle asti, joten uikkarit jalkaan ja scootti tauolle! Rauhaniemen saunassa on kerrassaan mukava tunnelma sekä alueelta löytyy pieni hyppytorni sitä haluaville. 

Onkiniemi

Santalahden puiston läheisyydestä löytyy kaksi rauhallisempaa spottia pulikoinnille. Santalahden omalla uimarannalla saattaa bongata myös koirapuiston karvaturreja. Tämän vierestä löytyy Elianderin uimaranta, josta saa KÄSINTEHTYÄ VEGAANISTA JÄÄTELÖÄ. Kioskista saa myös pientä purtavaa, joten päivää voi viettää pidempäänkin jos ei ole omia eväitä mukana. 

Pyynikin uimaranta

Olen käynyt täällä lokakuussa ainoastaan ja alue kutsui kaikessa harmaudessaan luokseen. Miljöö on upea ja tilaa riittää niin rannalla kuin Atlaspuistossa. Villi veikkaus, että tämä alue on yksi suosituimmista uimarannoista Tampereella. Alueelta löytyy myös kesäteatteri, jonne allekirjoittanut aikoo suunnistaa kesän aikana. Toivottavasti päästään nauttimaan kulttuurista myös täällä.

Saunaravintola Kuuma

Jos haluaa lähteä keulimaan, löytyy Laukontorilta myös Kuuma. Tyylikäs ja kaupungin uusin julkinen sauna, jonka yhteydestä löytyy kehujen arvoinen ravintola. Kuuman lauteilta voit suurimmalla todennäköisyydellä löytää lajitovereitasi, turisteja. Paikka sopii myös näyttäville Instagram-kuville.

Nauti

Jos saavuit scootilla Helsingistä tai Turusta, tarvitset hiukan kärsivällisyyttä löytääksesi Tampereelta persoonallisia ja mieleenpainuvia ravintoloita ja kahviloita. Aamupalojen suhteen olen jo luovuttanut, joten kanssatamperelaiset vinkatkaamme meille tietämättömille, mistä saa hyvää aamupalaa muulloin kuin viikonloppuisin. Sellaista mikä voisi yllättää muullakin kuin kinkku-juustovalikoimalla ja kaurapuurolla pakastemarjoilla.

Cafe Pispala

The place to syödä brunssi! Brunssia tarjoillaan viikonloppuisin ja suosittelen tekemään varauksen ajoissa. Cafe Pispalassa on omaleimainen tunnelma, joka vie hetkellisesti Keski-Euroopan alppikylään. Heillä on myös tarjolla päiväsaikaan lounasta ja illallismenu. Näitä en ole vielä päässyt testaamaan.

Pyynikin munkkikahvila

Tähän ei sanoja tarvita. Mene, koe ja nauti! Todennäköisesti menet uudestaan.

Champagne bar Santa

Olen kateellisena seurannut kun ystäväni Nuorgamin Emmi on nauttinut täällä juustoja ja shamppanjaa. Pakko olla toimiva paikka, onhan Emmi valittu kansainväliselle Top50 influencer-listalle. Santa sijaitsee aivan keskustan ytimessä, joten scootti parkkiin ja oliivit rinnuksille.

Aloha Ramen

Sanoisin, että bowlien ykkönen löytyy Tampereelta. Aloha Ramenin salmon bowl on heittämällä yksi parhaimmista bowleista.

Hämeenpuiston kaljaspotti

Tämä näky saa aina hyvälle mielelle. Ihmiset ostavat lähipubeista / lähipubista alkoholia ulos, ottavat tuolit mukaansa ja nauttivat niistä Hämeenpuiston tunnelmallisessa miljöössä. Kaupunkikulttuuria parhaimmillaan! Rakastan ajatusta, että kaupunki otetaan haltuun. Ainakin ravintola Tuulensuusta on saanut ostettua mukaansa virvokkeita ja lainaksi tuoleja.

Mokkamestarit

Kaupungin parhaimmat kahvit saat täältä. Jos et vielä ole maistanut ammattibaristan tekemää espressopohjaista kahvia, maista nyt! Ero ”tavallisten” kahviloiden kaurapohjaisiin kahveihin on huima. Saatat maistaa pehmeän kauran ja mokan sekoituksen, sen sijaan, että mietit mikä tämä palanut ja kitkerä maku on. Mokkamestarit on kahvikauppa, mutta paikan päällä voi myös nauttia vastajauhetuista pavuista tehtyä kahvia. Iso suositus flat whitelle kauramaidolla. 

Kaffila

Toinen maukkaan kahvin tarjoaja on Kaffila. Kaffilan tunnelma on yksi kaupungin rennoimmista. Tykkään rosoisuudesta ja lämmöstä, joka hehkuu Kaffilan tunnelmasta. Toisinaan tarjonnasta löytyy myös unelmatorttua! Kaffilan omistaja vaihtui kesäkuun alussa, joten jäämme odottamaan, mitä uudet yrittäjät tuovat mukanaan.

Natsu

Japanilainen Natsu löytyy Kauppahallista. Paikan lohiteriyaki on ehdoton suosikkini! Tunnelma ravintolassa on fuusio autenttista japanilaista katuravintolaa ja suomalaista kauppahallitunnelmaa. 

Lillan hotel cafe butik

Nimensä mukaan paikasta löytyy hotelli, kahvila ja on butik-tunnelmaa (mitä ikinä tämä tarkoittaakaan). Melkein voisin suositella paikkaa pelkän miljöön perusteella jo, mutta Lillanista löytyy tähän mennessä Tampereella nautituista aamupaloista paras vaihtoehto. Lillanin tunnelmallisia hotellihuoneita on myös kehuttu.

Olympia-korttelit

Ööööö hetkinen mikä mesta! Kaupungin instagrammeimmat annokset ja kasvissyöjien paratiisi. Muusan yläkerrasta löytyvä Olympia-korttelit on heittämällä kaupungin kuumin ja coolein mesta. Rakastan sitä, että listalla kaikki kuulostaa herkulliselle ja ulkoasuun on panostettu. Helsinkiläiset hipsterit, nähdään täällä!

Myös Muusa kannattaa ottaa haltuun. Tarjolla on vegaanisia sour-drinksuja. YAS!

Kesälomavinkit Tampereelle, pesojoonas, ratikka, tampere

Ravintola C

Ravintola C valittiin Suomen parhaimpien ravintoloiden listalle jälleen kerran. Ja ymmärrän yskän. C on fine dining mesta, mutta sopii oikein hyvin myös tällaiselle juntille kuin minä. Tunnelma on rento ja palvelu myös sen mukaista. Niitä ns. tyhmiäkin kysymyksiä uskaltaa tarjoilijalta kysyä ja ihmetellä ääneen, mitä lautaselta löytyy. ”Jäkälää?”. Tällaisessa ravintolassa maksetaan ja nautitaan kokonaisuudesta, joten kaivahan kuvetta ja nauti, jos se vain on mahdollista.

Kajo

Paljon puhuttu, paljon kehuttu ja kauan odotettu. En vieläkään ole päässyt testaamaan Kajoa. Jos jostain ravintolasta olemme kavereiden kanssa puhuneet, on se Kajo. Tästä omalle kesälomalistalle merkintä.

Shoppaile

Jos lompakon riesana on tukku painavia seteleitä etkä omista osakesalkkua, suosittelen panostamaan kaupungin palveluihin. Jos kuitenkin maallinen omaisuus kutkuttaa ja haluat kotiinviemisiä, tässä muutama vinkki paikallisista toimijoista. Suosittelen myös kurkkaamaan kaupungin kirpputorivalikoiman, jonka olen listannut aikaisemmin.

Tallipiha

Jokaisesta kaupungista tulisi löytyä Tallipihan kaltainen historiallinen keidas, aikaloikka menneeseen. Tallipihan pihapiiristä löytyy pieniä putiikkeja, joista erityisesti Tallipihan suklaapuoti on vierailemisen arvoinen. Tallipihan vierestä löytyy myös Taidekeskus Mältinranta, jossa voi käydä ihastelemassa taidetta ja haaveilla uusista taidelöydöistä.

Kesälomavinkit Tampereelle, pesojoonas, ratikka, tampere, suklaapuoti

Miela

Mielassa on paljon enemmän kuin pelkkä liike, sillä Mielan tiloissa toimi aikaisemmin pikamuotiketju H&M. Nykyään tilalla on suomalaista designia ja 2nd handia. Kuinka upeaa symboliikkaa tämä liike pitää sisällään! Mielan valikoima koostuu pitkälti vaatteista ja asusteista. Toistaiseksi heiltä ei vielä saa kotimaisten taitureiden käsitöitä, joten näitä odotellessa. Mielan yläkerrasta taas löydät kierrätetyn vaatteen osion sekä vaatelainaamon.

Opuntia

Kyseessä on kaupungin kaunein kukkakauppa. Kukkakauppa sanana ei anna arvoa tälle miljöölle. Opuntiaan kun astuu sisään, tuntuu kuin astuisi toiseen maailmaan, keitaaseen. Hyvä tuliaisvinkki on kokedamat, joita löytyy runsas valikoima Opuntiasta.

Uhana

Kaupungin väriläiskä!

Kauppahalli

Jos mietit mistä päin Tamperetta löytää Tampereen murretta, ota suunnaksi kauppahalli. Hallin tunnelmasta kannattaa nauttia ja napata vaikka kahvit paikallisten suosimista kohteista. Myös mustaa kyrsää on tarjolla.

Kesälomavinkit Tampereelle, pesojoonas, ratikka, tampere

Muuta

UrosLive Areena

Yksi Tampereen poskettomista rakennusprojekteista. Posketon myös maailman mittakaavalla. Aivan keskustan ytimeen nousee Suomen modernein jäähalli. Areena on tietenkin suunniteltu junaradan päälle.

Liikennesäännöt

Ihmiset, Suomessa on kikeanpuoleinen liikenne! Hämeenkadulla tämä tarkoittaa sitä, että Sokoksen puoleista pyörätietä ajetaan rautatieasemalle päin ja Stockmannin puoleisella pyörätiellä ajetaan mentäessä Hämeenpuistoon päin. Pyörätiet on tarkoitettu yksisuuntaisiksi, mutta niistä on viestitty päin prinkkalaa. Hyvin epäselvästi merkattu koko pyörätiekin, mutta se on taas yhden kunnanvaltuuston kokouksen mittainen keskustelu. Scootin kelloa saa tosissaan olla kilkattamassa Hämeenkadulla. Tarjoan kaljat, jos pystyt keskellä päivää ajamaan Hämeenkadun päästä päähän ilman, että joku kävelijä on eksynyt pyörätielle. 

Popeda

Kerran pitää ainakin soittaa reissun aikana Ukkometso. Ja muista tägätä minut Instagramissa, kun teet tämän.

Ratikka

Punaisen pedon kyytiin pääsee nyt jo ”testimatkustajana” kuka tahansa. Tätä varten sinun ei tarvitse ostaa lippua ennakkoon. Hypätä vain kyytiin ja ostaa lippu ratikasta. Kai. Suosittelen tarkistamaan tämän vielä ennakkoon.

Kesälomavinkit Tampereelle, pesojoonas, ratikka, tampere

Listani ”kesälomavinkit Tampereelle” on täysin puutteellinen, joten jos sinun suosikkisi puuttuu listalta, jätä kommentin muodossa suositukset. Ja jos Emmi löydät itsesi täältä, kutsua odotellessa Santen terassille. <3

Ihanaa kesää ja nauttikaa!

Lue edellinenLue seuraava

2 kommenttia

2
  1. Nostaisin käymisen arvoisiin kahviloihin muutaman lisää:

    Amurin Helmi, joka toimii Amurin museokorttelissa. Mahtavia perinteisiä leivonnaisia, myös aamiaista ja lounasta. Museokortteli on myös hieno.

    Puurobistro Mama Bear Laukontorin laidalla tarjoilee myös hyvin instavörttejä annoksia. Tiedän ihmisiä, jotka käyvät joka viikko vetämässä pitkään haudutetun kaurapuuron pekonilla ja munalla. Kyllä, samassa kulhossa. Iso annos on muuten sitten hirvittävän iso.

    Lapinniemen Ansari löytyy Lapinniemen kylpylän takaa. Vanhaan kasvihuoneeseen (?) rakennettu kahvila / sisustusliike. Älyttömän dekatentteja kakkuja, gluteenittomia löytyy myös.

    1. Heiii kiitos vinkeistä. Lapininniemen Ansari menee testiin heti tänään! Vitsi kun mä en ole puurojen ystävä, mutta kai tää pitää silti testata. Tosin omistaja kehui että heiltä löytyy myös Mansen parhaat puustit. Pitääkö paikkaansa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *